Sport

Ο Τάσος Γεωργαντζάς και ο Νίκος Ζάχαρης μιλούν για όλα στο Ιonikos.gr- ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΤΕΧΝΙΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ  ΤΑΣΟ ΓΕΩΡΓΑΝΤΖΑ -


1. 6 μήνες τμήμα Πυγμαχίας Ιωνικού Νικαίας. Πως νιώθεις και τι είναι αυτό που έχεις ξεχωρίσει στην ομάδα ως τώρα.

Καταρχήν είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στην οικογένεια του Ιωνικού, την ομάδα της πόλης. Μόλις έξι μήνες το πυγμαχικό τμήμα και ήδη έχουμε δείξει τι μπορούμε να κάνουμε. Είμαι πολύ ικανοποιημένος από την ομάδα, έχω πολύ όρεξη για δουλειά που θα αποφέρει διακρίσεις. Η άψογη συνεργασία, η υποστήριξη και το αθλητικό πνεύμα είναι μερικά από αυτά που έχω ξεχωρίσει στην ομάδα του Ιωνικού.

2. Μέσα σε αυτούς τους 6 μήνες, θέλεις να μας πεις τι έχει επιτευχθεί, συνοπτικά;

Ένα χρυσό και δύο χάλκινα στα πανελλήνια πρωταθλήματα Παίδων – Παμπαίδων αντίστοιχα.


3. Βάσει όσων έχεις αναφέρει, αυτούς τους λόγους είχες στο μυαλό σου όταν έπαιρνες την απόφαση να έρθεις και να αναλάβεις  το τμήμα πυγμαχίας του Ιωνικού; 

Ο λόγος που πήρα την απόφαση ήταν ουσιαστικά «η πίστη» . Το αμοιβαίο πιστεύω. Ο Ιωνικός πίστεψε στις δυνατότητες που έχω και εγώ πίστεψα ότι η ομάδα θα σταθεί πλάι μου και θα με στηρίξει. Και έτσι και έγινε. Αμοιβαία εμπιστοσύνη και σεβασμός. Επίσης ήθελα να είμαι και εγω κομμάτι της μεγαλύτερης ομάδας της πόλης μας και να συμμετέχω ενεργά στην εξέλιξή της.
4. Συνήθως στα τμήματα των ομάδων υπάρχει αγωνιστικό τμήμα και μόνο. Εδώ όμως βλέπουμε ότι υπάρχουν και τμήματα για το κοινό – μη αγωνιστικά. Ποιο το σκεπτικό μιας τέτοιας απόφασης; 

Η πυγμαχία είναι ένα άθλημα που ο κόσμος φοβάται και πιστεύει πως δεν κάνει για όλους. Εμείς πιστεύουμε και ξέρουμε πως η πυγμαχία είναι για όλους. Μικρούς, μεγάλους, άντρες και γυναίκες. Με την πυγμαχία κάνεις πρωταθλητισμό, γυμνάζεσαι, φροντίζεις το σώμα σου, μαθαίνεις να πειθαρχεις το μυαλό σου. Η πυγμαχία δεν έχει να δείξει μόνο γροθιές. Έχει να προσφέρει εκγύμναση σε όλο το σώμα και καθαρό μυαλό.

5. Γιατί κάποιος να ασχοληθεί με την πυγμαχία;

Όπως είπα και παραπάνω η πυγμαχία είναι για όλους. Καλούμε τον κόσμο να μας γνωρίσει. Να αθληθεί μαζί μας, να κάνει πρωταθλητισμό, να βάλει στόχους. Έχουμε κοντά μας ανθρώπους που μαθαίνουν πυγμαχία για να κρατήσουν μια καλή φυσική κατάσταση, άλλους που βάζουν ψηλούς στόχους και κάνουν πρωταθλητισμό και άλλοι για αυτοάμυνα. Η πυγμαχία τα έχει όλα.

6. Τι προσδοκίες υπάρχουν ως προς τα μελλούμενα; Διαφορετικά, πως προσδοκάς να είναι η κατάσταση στο τμήμα τον επόμενο χρόνο και που - πως βλέπεις τον εαυτό σου μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο;

Για τον επόμενο χρόνο ο πήχης θα ανέβει ψηλά. Στο κομμάτι του πρωταθλητισμού στόχος μας είναι οι διακρίσεις, όχι μόνο σε πανελλήνιο επίπεδο αλλά και οι διακρίσεις στο εξωτερικό. Δουλεύουμε πολύ, εντατικά και προχωράμε σταθερά. Στο αθλητικό μας κομμάτι, θέλουμε να έρθει ο κόσμος να μας γνωρίσει καλύτερα. Ήδη έχουμε τμήμα για τους μικρούς μας αθλητές, όπως και τμήμα μη αγωνιστικό. Μέσα από τις αθλητικές δραστηριότητες που θα γίνουν στόχος μας είναι η πόλη να γνωρίσει και να αγαπήσει το άθλημα της πυγμαχίας. Με την μεγαλύτερη ομάδα της πόλης, την Ομάδα του Ιωνικού.


- ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΝΙΚΟ ΖΑΧΑΡΗ -

1. Πως είναι να είσαι  προπονητής σε ένα αθλητικό σωματείο με το brand name ενός ιστορικού συλλόγου όπως είναι ο Ιωνικός;

Είναι πολύ όμορφα τα συναισθήματα μου σαν προπονητής του Ιωνικού και ευχαριστώ το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου για την εμπιστοσύνη και την τιμή που μου έκανε. Ο Ιωνικός επέστρεψε μετά από μισό αιώνα στη πυγμαχία και θα είναι πρωταγωνιστής για τα επόμενα χρόνια.

2. Πως εκλαμβάνεις το κλίμα στον Ιωνικό;


Ο Πλάτωνας, η φυσική έδρα του Ιωνικού, είναι ένα ζωντανό κύτταρο αθλητισμού και πολιτισμού. Διοίκηση – προπονητές – αθλητές - φίλαθλοι είναι μια μεγάλη οικογένεια


3. Ποια είναι η συμβολή της πυγμαχίας στο χτίσιμο προσωπικότητας και χαρακτήρα σε έναν άνθρωπο αλλά και στον αθλητισμό εν γένει.


Κάθε άθλημα συμβάλει στην διαμόρφωση του χαρακτήρα και της προσωπικότητας κάθε ανθρώπου. Το μοναδικό αλλά και παρεξηγημένο άθλημα της πυγμαχίας συμβάλει τα μέγιστα στον ψυχικό κόσμο του αθλητή . Η φύση του αθλήματος σε κάνει να νικάς φόβους. Είτε γίνεις πρωταθλητής , είτε ασχολείσαι από χόμπι με την πυγμαχία , θα μάθεις να μάχεσαι στη ζωή με θάρρος.


4 Πως είναι η συνεργασία με τον Τάσο Γεωργαντζσα;


Με τον κ. Γεωργαντζά γνωριζόμαστε πολλά χρόνια. Όπως η φιλία μας κράτησε στο πέρασμα του χρόνου, έτσι και η συνεργασία μας στο προπονητικό τιμ του συλλόγου θα έχει διάρκεια.


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΟΜΙΛΟΣ ΙΑΤΡΙΚΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ - ΧΟΡΗΓΟΣ Α.Ο ΙΩΝΙΚΟΥ

ΟΜΙΛΟΣ ΙΑΤΡΙΚΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ - ΧΟΡΗΓΟΣ Α.Ο ΙΩΝΙΚΟΥ
ΟΜΙΛΟΣ ΙΑΤΡΙΚΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ

ΤΥΧΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

randomposts

Like Us

fb/https://www.facebook.com/ionikos1965