Sport

Ανακοίνωση - Απολογισμός

Έχοντας διαγράψει μέσα σε 18 μήνες μια σημαντική πορεία για τον ερασιτέχνη Ιωνικό αποφασίσαμε να προβούμε σε ένα δημόσιο απολογισμό προς ενημέρωση του φίλαθλου κοινού της ομάδας μας.
Τον Οκτώβριο του 2018 πραγματοποιήθηκαν οι προγραμματισμένες εκλογές του ερασιτέχνη Ιωνικού από όπου και προέκυψε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, στο οποίο υπήρξαν αρκετές αλλαγές και παρουσίες νέων ανθρώπων με όραμα και διάθεση να προσφέρουν για την ανάπτυξη του συλλόγου.
Φυσικά, κανένα από τα νέα μέλη δεν γνώριζε την ΑΘΛΙΑ κατάσταση στην οποία είχε καταπέσει ο σύλλογος, ούτε και τα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ χρέη τα οποία βάραιναν το ΑΦΜ του Ερασιτέχνη Ιωνικού. Από τους πρώτους κιόλας μήνες προσλάβαμε δικηγόρους συμβουλευτήκαμε λογιστές «σκάβοντας» βαθιά με σκοπό να ανακαλύψουμε και να διορθώσουμε όλα όσα οι προηγούμενες Διοικήσεις, των τελευταίων 20 ετών, δημιούργησαν ή με την αδιαφορία τους συνετέλεσαν στο να διαιωνιστούν.

Κεφάλαιο 1ο: Τα οικονομικά

Πρώτος μας στόχος να ρυθμίσουμε τις οφειλές προς ΙΚΑ και Εφορία που άγγιζαν τις τριάντα χιλιάδες ευρώ (30.000). Αξίζει να σημειωθεί πως ο παλαιότερος διακανονισμός για το χρέος του ΙΚΑ κατέπεσε λόγω οικονομικής αφερεγγυότητας του προηγούμενου Δ.Σ. με αποτέλεσμα ο σύλλογος να μην πληρώνει και οι τόκοι να αυξάνονται διαρκώς.
Τον Μάιο του 2019, λοιπόν, εντάσσουμε  ξανά το σωματείο στην ρύθμιση για τα χρέη προς το ΙΚΑ και την Εφορία καθιστώντας μας ικανούς να εξασφαλίσουμε φορολογική ενημερότητα. Πλέον το χρέος έχει σταματήσει να αυξάνεται και έχει μειωθεί κατά 25% ενώ υπολογίζουμε πως μέσα στην επόμενη τετραετία θα έχει αποπληρωθεί συνολικά.
Ωστόσο λίγες μέρες μετά την παραπάνω επιτυχία ενημερωνόμαστε από τους δικηγόρους μας πως ο ερασιτέχνης έχει καταδικαστικές αποφάσεις για οφειλές σε αθλητές, προπονητές, παλαιότερους προέδρους (!!!) και μάνατζερ ύψους τριακοσίων χιλιάδων ευρώ (300.000) που δημιουργήθηκαν από την περίοδο 2001 - 2007, ενώ σε κάποιες από αυτές τις καταδικαστικές αποφάσεις ο Ιωνικός δεν εκπροσωπήθηκε καν στα δικαστήρια και καταδικάστηκε ερήμην!
Φυσικά μέχρι τον Οκτώβριο του 2018 όπου και ανέλαβε το νέο Δ.Σ. κανείς απολύτως δεν είχε ασχοληθεί με τα χρέη αυτά παρόλο που είχαν δεσμεύσει σχεδόν μια δεκαετία τώρα τον λογαριασμό τραπέζης της ομάδας.
Το χειρότερο όλων ήταν πως τα 250 χιλιάρικα (από τα συνολικά 300.000) αφορούσαν χρέη του τμήματος μπάσκετ και σύμφωνα με την αθλητική νομοθεσία θα βάρυναν την νέα ΚΑΕ που ήταν προ των πυλών για την επιστροφή του Ιωνικού στην Α1 κατηγορία μετά από 32 χρόνια.
Με προσωπικές ενέργειες και πρωτοβουλία του Δ.Σ. του Ερασιτέχνη και σε επικοινωνία με το νομικό τμήμα της ΚΑΕ καταφέρνουμε να διαγράψουμε από το παραπάνω ποσό τα 200.000 χιλιάδες ευρώ με αποτέλεσμα το ποσό που απέμενε να καταβληθεί να πέφτει περίπου στα 50.000 ευρώ, απαλλάσσοντας τον σύλλογο από ένα γιγαντιαίο χρέος!

Κεφάλαιο 2ο: Τα Διοικητικά

Ακόμα μία «έκπληξη» μας περίμενε όταν επισκεφτήκαμε την Περιφέρεια για να ελέγξουμε την κατάσταση που βρίσκεται ο σύλλογος. Εκεί ενημερωθήκαμε πως ο ερασιτέχνης Ιωνικός από το 2002 και μετά, δηλαδή για 17 χρόνια δεν είχε σφραγίσει/θεωρήσει ποτέ βιβλία ενώ δεν είχε ποτέ παρουσιάσει τους, απαραίτητους, ετήσιους οικονομικούς προϋπολογισμούς και απολογισμούς. Συνεπώς το σωματείο δεν αναγνωριζόταν και βρισκόταν στον αέρα με ορατό τον κίνδυνο της απόρριψης στην σύσταση ΠΑΕ και ΚΑΕ επειδή ΠΟΤΕ και ΚΑΝΕΙΣ τα τελευταία 17 χρόνια δεν ενδιαφέρθηκε να θεωρήσει τα βιβλία του σωματείου. Όλα τα βιβλία μας ακυρώνονται καθώς δεν είχαν ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ νομική υπόσταση.
Ακολουθήσαμε λοιπόν τις οδηγίες του νομικού μας τμήματος και της Περιφέρειας και μέσα από μια εξαιρετικά χρονοβόρα και πολυδάπανη διαδικασία υποβάλλαμε την ομάδα σε διαδικασία πρωτοδικείου μιας και αυτός ήταν ο μοναδικός τρόπος για να σφραγιστούν βιβλία από την αρχή και να λάβει το σωματείο μας την νόμιμη αναγνώρισή του. Έτσι στις 4/12/2019 ο σύλλογος έπειτα από 17 χρόνια εξασφάλισε και διατηρεί πλέον καθόλα νόμιμα βιβλία και έχει στα χέρια του την αναγνώριση από την Περιφέρεια Αττικής.
Παράλληλα στις 22/01/2020 παρουσιαστήκαμε στα Δικαστήρια του Πειραιά και πήραμε την έγκριση για την προσωρινή Διοίκηση Πρωτοδικείου η οποία έχει την δυνατότητα βάση της διαταγής να εκτελεί κανονικά όλα τα καθήκοντά της έως τις εκλογές.
Εξάλλου προχωρήσαμε σε τροποποίηση του υπάρχοντος καταστατικού για να μπορέσουμε να ενσωματώσουμε όλα τα νέα αθλήματα που επιδιώκαμε να ιδρύσουμε. Το προηγούμενο καταστατικό προέβλεπε μόλις επτά αθλήματα ενώ πλέον κάθε άθλημα, ολυμπιακό και μη, μπορεί να δημιουργηθεί από τον σύλλογό μας.

Κεφάλαιο 3ο: Η Στέγαση

Το 2006 ο Ιωνικός έχασε λόγω χρεών τα ιδιόκτητα γραφεία του στην Οδό Σανταρόζα και μετακόμισε στα σημερινά γραφεία, Π.Ράλλη 133, τα οποία του είχαν παραχωρηθεί από τον Δήμο Νίκαιας.
Μια ακόμα παρωδία βέβαια ήταν πως ο Ιωνικός συνέχιζε μέχρι το 2019 να δηλώνει ως έδρα του τα γραφεία της οδού Σανταρόζα από τα οποία είχε αποχωρήσει πριν 13 χρόνια! Αυτό σημαίνει ότι πολλές δικαστικές κλητεύσεις δεν έφτασαν ποτέ στα νέα γραφεία μας καθώς ουδείς γνώριζε και σε καμία δημόσια υπηρεσία (Εφορία, ΙΚΑ κλπ) δεν υπήρχε δηλωμένη η διεύθυνσή μας.
Αυτό συνέβη γιατί κανένα Δ.Σ. δεν κατάφερε να εξασφαλίσει για 13 χρόνια παραχωρητήριο για τα γραφεία επί της Οδού Π. Ράλλη 133 έτσι ώστε να δηλωθούν ως έδρα του σωματείου.
Στις 28/11/2019 λάβαμε επίσημη παραχώρηση από τον Δήμο Νικαίας και ενημερώθηκαν όλες οι υπηρεσίες για τα σωστά στοιχεία του συλλόγου.
Παράλληλα από τις 28/1/2020 ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΜΙΑ χρηματοδότηση ξεκινήσαμε την ανακαίνιση των διαλυμένων γραφείων. Με προσωπική εργασία των μελών του ερασιτέχνη δώσαμε στον Ιωνικό την εικόνα που του αξίζει, ενώ μετά από Δημοτικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε μέσα στον Φεβρουάριο παραχωρήθηκε επιπλέον χώρος γραφείων για τις ανάγκες του συλλόγου που διαρκώς μεγαλώνουν.

Κεφάλαιο 4ο: Η προβολή

Η προβολή του συλλόγου μέχρι το 2018 ήταν μηδενική καθώς δεν υπήρχε ούτε site, ούτε Social Media που να αναδεικνύουν τον ερασιτέχνη καθώς κάθε τμήμα λειτουργούσε αυτόνομα. Αυτό όμως άλλαξε και πλέον όλα λειτουργούν υπό τον έλεγχο και την εποπτεία του Δ.Σ.
Δημιουργήσαμε το site μας www.ionikos.gr καθώς και σελίδα για τον ερασιτέχνη και όλα τα τμήματα ξεχωριστά, στα Social Media. Πλέον ο φίλαθλος κόσμος μπορεί να ενημερώνεται για όλα τα νέα, τους αγώνες, τις εξελίξεις.
Αναβαθμίσαμε το σήμα της ομάδας έπειτα από δεκαετίες δημιουργώντας μια σύγχρονη εκδοχή του.
Φέραμε τον ερασιτέχνη Ιωνικό, για πρώτη φορά, στο προσκήνιο.

Κεφάλαιο 5ο: Δημοτική αρχή

Μια ομάδα με το μέγεθος του Ιωνικού δεν τίθεται αμφιβολία πως είναι η πρώτη ομάδα της πόλης. Για τον λόγο αυτό πρέπει να βρίσκεται σε αγαστή συνεργασία με την εκάστοτε Δημοτική αρχή και να προσπαθεί να εξασφαλίσει αυτά που της αναλογούν, πάντα όμως ενάντια σε «χρωματισμούς».
Με γνώμονα τα παραπάνω επιδιώξαμε και καταφέραμε μέχρι σήμερα να χτίσουμε μια ειλικρινή σχέση με τον Δήμαρχο της πόλης για να μπορούμε να μιλάμε ανοιχτά τόσο για τις θετικές κινήσεις, όσο και για τις αρνητικές. Δεν χαριστήκαμε ποτέ και σε κανέναν και δεν μας χαρίστηκε ποτέ κανείς.

Κεφάλαιο 6ο: Τα τμήματά μας

Ακαδημίες Ποδοσφαίρου: Οι ακαδημίες ποδοσφαίρου, έπειτα από απόφαση του Δ.Σ. , βρίσκονται υπό την διαχείριση της ΠΑΕ Ιωνικός. Πρόκειται για μία εξαιρετική συνεργασία ανάμεσα σε ερασιτέχνη και ΠΑΕ όπου από την πλευρά μας παρέχουμε κάθε στήριξη και βοήθεια σε ζητήματα εγκαταστάσεων, επικοινωνίας και όπου αλλού χρειαστεί.
Ακαδημίες Μπάσκετ: Ισχύει ακριβώς το ίδιο καθεστώς με τις ακαδημίες ποδοσφαίρου.
Γυναικείο Μπάσκετ: Το γυναικείο μπάσκετ του συλλόγου, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, βρίσκεται στο προσκήνιο. Εκτός από τις ακαδημίες που φέτος έχουν μεγαλύτερη συμμετοχή από τα προηγούμενα χρόνια, ήδη έγιναν όλες οι απαραίτητες κινήσεις και από την νέα αγωνιστική περίοδο επανενεργοποιείται και το τμήμα των γυναικών.
Κολύμβηση: Το κολυμβητικό τμήμα αποτελεί ένα από τα πιο σταθερά τμήματα του συλλόγου όλα αυτά τα χρόνια. Έχοντας δεκάδες αθλητές στο δυναμικό του και συνεργασίες με τους πλέον διακεκριμένους προπονητές του χώρου, δεν κατέχει άδικα την θέση ανάμεσα στις κορυφαίες ομάδες της ευρύτερης περιοχής.
Πόλο: Το τμήμα πόλο κατά το παρελθόν είχε σπουδαίες διακρίσεις σε άνδρες και γυναίκες, όμως η κακοδιαχείριση των τελευταίων ετών το άφησε το 2018 χρεωμένο και αποδεκατισμένο. Πλέον κάνει μια σπουδαία προσπάθεια επανεκκίνησης καθαρό από οικονομικές οφειλές. Ήδη η φετινή σεζόν βγήκε το τμήμα με 4 προπονητές στο δυναμικό του, και πλήρως εξοπλισμένο από αθλητικό υλικό. Παράλληλα η ομάδα αντρών αγωνίζεται στην Β’ Εθνική κατηγορία έχοντας ένα αποδεδειγμένα εξαιρετικό σύνολο ενώ η ομάδα γυναικών που αγωνίζεται στην Α2 έχει αφήσει κι αυτή πολύ καλές εντυπώσεις. Όλο το τμήμα καθοδηγείται αγωνιστικά από έναν καταξιωμένο προπονητή στο χώρο της υδατοσφαίρισης. 
Άρση Βαρών: Το τμήμα της Άρσης Βαρών συνεχίζει την παράδοση των τελευταίων χρόνων και δουλεύοντας εντατικά με νεαρά αγόρια και κορίτσια καταφέρνει να φέρνει πανελλήνια μετάλλια στον σύλλογο.
Σόφτμπολ: Δυστυχώς το καθεστώς που επικρατεί με τα πρωταθλήματα σόφτμπολ στην χώρα μας, που εδώ και κάποια χρόνια δεν πραγματοποιούνται, μας προβληματίζει. Ευελπιστούμε στην άμεση επανεκκίνησή τους.

Κεφάλαιο 7ο: Τα νέα τμήματα

Μέσα σε αυτούς τους 18 μήνες ιδρύσαμε τρία νέα τμήματα στα οποία αξίζει να γίνει ιδιαίτερη αναφορά καθώς μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα συγκέντρωσαν δεκάδες αθλητές και λειτουργούν υποδειγματικά διαφημίζοντας τον Ιωνικό και την Νίκαια σε όλη την Ελλάδα, ακόμα και στο εξωτερικό.
Πυγμαχία: Το τμήμα της Πυγμαχίας επανενεργοποιήθηκε μετά από πολλά χρόνια και μόλις σε 7 μήνες έχει στο δυναμικό του 80 αθλητές. Συμμετείχε ήδη στα πρώτα του πρωταθλήματα και έφερε στον σύλλογο τα πρώτα του μετάλλια. Είναι ένα τμήμα που αναπτύσσεται ταχύτητα.
Γυναικείο Volley: Πρόκειται για ένα τεράστιο project που ήδη ακούγεται παντού. Το γυναικείο Volley βρίσκεται μια ανάσα από την άνοδο, στην πρώτη του κιόλας συμμετοχή στο πρωτάθλημα, έχει δεκάδες αθλήτριες στις ακαδημίες του, έχει δημιουργήσει αθλητικές εγκαταστάσεις στην πόλη και ετοιμάζεται για νέες επενδύσεις. Αναμφίβολα η επιστροφή του Ιωνικού στο volley, γίνεται με εντυπωσιακό τρόπο.
Τένις: Το πιο πρόσφατο τμήμα που ιδρύθηκε είναι αυτό του Τένις και μάλιστα για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου. Μέσα σε 3 μήνες ο σύλλογος μετρά 40 αθλητές που θα ήταν πολλαπλάσιοι αν υπήρχαν οι χώροι για να φιλοξενηθούν. Ένα από τα φιλόδοξα σχέδιά μας όπου σύντομα θα έχουμε να ανακοινώσουμε σπουδαία νέα.

Η επόμενη μέρα

Όπως εύκολα μπορεί να αντιληφθεί κανείς, δεν μπορούν να γραφτούν όλα όσα έχουν γίνει σε αυτό το διάστημα. Όμως είναι καλό ο καθένας να γνωρίζει ότι γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια η οποία δεν είναι σε θεωρητικό επίπεδο. Είναι μια προσπάθεια που λαμβάνει χώρα καθημερινά και σε πολλά ταυτόχρονα «μέτωπα». Μοναδικός σκοπός, να μεγαλώσει πραγματικά ο ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΙΩΝΙΚΟΣ!
Μέσα στο καλοκαίρι θα ανακοινωθεί το επίσημο κάλεσμα για εγγραφή νέων μελών στον ερασιτέχνη. Εκεί θα πρέπει όλοι να δείξουμε την αγάπη μας για την ομάδα.
Θα ακολουθήσουν άμεσα πολλές ακόμα κινήσεις, γι’ αυτό μείνετε συντονισμένοι.
Δυνατός ερασιτέχνης σημαίνει δυνατός Ιωνικός!

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΟΜΙΛΟΣ ΙΑΤΡΙΚΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ - ΧΟΡΗΓΟΣ Α.Ο ΙΩΝΙΚΟΥ

ΟΜΙΛΟΣ ΙΑΤΡΙΚΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ - ΧΟΡΗΓΟΣ Α.Ο ΙΩΝΙΚΟΥ
ΟΜΙΛΟΣ ΙΑΤΡΙΚΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ

ΤΥΧΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

randomposts

Like Us

fb/https://www.facebook.com/ionikos1965