Sport

Επανέναρξη του Τμήματος Βόλεϊ του Ιωνικού
Ο ΙΩΝΙΚΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ χαιρετίζει την επανεκκίνηση του ερασιτεχνικού αθλητισμού και φυσικά του αθλήματος volley το οποίο ειρήσθω εν παρόδω, χαρακτηρίσθηκε ως υψηλού (!) επιπέδου επικινδυνότητας (ως προς Covid-19) σε σχέση με τα ομαδικά αθλήματα τα οποία διεξάγονται σε κλειστές εγκαταστάσεις.

Ο Οδικός Χάρτης Επανεκκίνησης του ερασιτεχνικού αθλητισμού όπως επικοινωνήθηκε σήμερα από την Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης (EOPE) αναφέρει μια σειρά οδηγιών ενώ η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού θα εκδίδει διευκρινιστικές οδηγίες για την εφαρμογή των γενικών αρχών που θα περιγράφονται στις αντίστοιχες ΚΥΑ.


Τα κυριότερα σημεία (μέχρι νεοτέρας) είναι τα ακόλουθα:

• Από τις 10/5/2021 μπορούν να ξεκινήσουν προπονήσεις όσες κατηγορίες και αθλήματα ομαδικά ή ατομικά έχουν διοργανώσεις από τον Μάιο έως και τον Σεπτέμβριο του 2021, συμπεριλαμβανομένων των ηλικιακών κατηγοριών (εφήβων - νεανίδων, παίδων - κορασιδών) που έχουν μοριοδοτούμενα για τα ΑΕΙ πρωταθλήματα.
• Από 17/5 μπορούν να ξεκινήσουν οι αθλητικές ακαδημίες με ατομικές προπονήσεις σε μικρά, σταθερά γκρουπ έως δέκα (10) ατόμων για τις προσεχείς 3 εβδομάδες.
• Από 07/06/2021 μπορούν να ξεκινήσουν οι αγώνες στα αθλήματα που ανήκουν στο υψηλό επίπεδο επικινδυνότητας (δηλαδή στο άθλημα του volley).
• Για όλα τα παραπάνω προτείνεται η χρήση self-test στις προπονήσεις, μια φορά την εβδομάδα, παρουσία του γιατρού ή του υπεύθυνου COVID-19 της ομάδας ο οποίος βεβαιώνει τη διεξαγωγή τους.
• Για τα αθλήματα υψηλού ρίσκου η προτεινόμενη χρήση self test να γίνεται δύο φορές την εβδομάδα, εφόσον προπονούνται σε κλειστό χώρο.
• Για τους αγώνες είναι υποχρεωτικός ο έλεγχος για τους συμμετέχοντες με rapid test 24 ωρών ή PCR τεστ 48 ωρών από διαπιστευμένα εργαστήρια.
• Οι αγώνες θα διεξάγονται χωρίς θεατές και με βάση τα επικαιροποιημένα υγειονομικά αγωνιστικά πρωτόκολλα που καταθέτουν οι ομοσπονδίες.
• Η δυνατότητα χρήσης των self test και στον αθλητισμό καθώς και ο τρόπος διεξαγωγής τους θα οριστικοποιηθεί μετά από διαβούλευση με την επιτροπή εμπειρογνωμόνων και πιθανώς έως τις 15/05/2021.
• Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική. Εξαιρούνται από τη χρήση μάσκας οι αθλητές/αθλούμενοι κατά τη διάρκεια της άσκησης.

Για τον ΙΩΝΙΚΟ ΝΙΚΑΙΑΣ και την Ακαδημία Elite Star Volley Academy, η υγεία και η ασφάλεια των αθλητριών και αθλητών αλλά και όλων των ανθρώπων που ασχολούνται με την καθημερινή φροντίδα τους σε όλα τα επίπεδα, παραμένει προτεραιότητα.

Για το λόγο αυτό, θεωρούμε δεδομένη τη συνεργασία σας για να ακολουθήσουμε όλες τις προβλεπόμενες οδηγίες και διαδικασίες χωρίς εκπτώσεις αλλά αντίθετα με ψυχραιμία και σύνεση, να εξασφαλίσουμε όλοι μαζί μια ασφαλή και οργανωμένη επανεκκίνηση.

Σε αυτή την κατεύθυνση και αναμένοντας αυτή την επανεκκίνηση, έχουμε προετοιμαστεί εδώ και αρκετό καιρό. Ο λόγος είναι ότι είναι πολύ ιδιαίτερες οι συνθήκες της επιστροφής των αθλητριών και αθλητών στην αθλητική δραστηριότητα μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα αποχής και με μάλλον απαιτητικό χρονοδιάγραμμα επανεκκίνησης (από ότι φαίνεται ..). Η επανένταξη απαιτεί επιστημονική προσέγγιση, αυστηρά επαγγελματικές μεθοδολογίες και ένα αυξημένο επίπεδο συνεργασίας και κατανόησης του προσφερόμενου πλαισίου και των δράσεων που θα ακολουθήσουν.

Πολύ σύντομα θα ανακοινώσουμε ένα μοναδικό, ολοκληρωμένο και επιστημονικά άρτιο πρόγραμμα ασφαλούς επανένταξης που θα προσφέρουμε με άριστους επαγγελματίες, και επώνυμους και καταξιωμένους συνεργάτες έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε την ομαλότερη δυνατόν σωματική και ψυχική επανένταξη των αθλητριών και αθλητών μας σε συνθήκες ασφάλειας και πραγματικής ανάπτυξης.
Μείνετε συντονισμένοι καθώς η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη των αθλητικών δραστηριοτήτων έχει ήδη ξεκινήσει.

Η Γενική Αρχηγός του τμήματος volley του ΙΩΝΙΚΟΎ ΝΙΚΑΙΑΣ και οι προπονητές και οι συνεργάτες τους, είναι στη διάθεσή σας για να συζητήσουν σε βάθος το ολοκληρωμένο πρόγραμμα που θα προσφέρουμε στις αθλήτριες και τους αθλητές μας.

Ευχόμαστε καλή επάνοδο με υγεία, ασφάλεια και συνεργασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΟΜΙΛΟΣ ΙΑΤΡΙΚΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ - ΧΟΡΗΓΟΣ Α.Ο ΙΩΝΙΚΟΥ

ΟΜΙΛΟΣ ΙΑΤΡΙΚΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ - ΧΟΡΗΓΟΣ Α.Ο ΙΩΝΙΚΟΥ
ΟΜΙΛΟΣ ΙΑΤΡΙΚΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ

ΤΥΧΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

randomposts

Like Us

fb/https://www.facebook.com/ionikos1965