Sport

Συνέντευξη του Δημάρχου Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη Γιώργου Ιωακειμίδη !


Ο Ερασιτέχνης Ιωνικός μέσα από το επίσημο site www.ionikos.gr εγκαινιάζει μια σειρά συνεντεύξεων σε πρόσωπα που με την παρουσία τους καθόρισαν και καθορίζουν το σήμερα και το χθες του συλλόγου.

Ανθρώπους που ο καθένας από το πόστο του προσέφεραν ώστε το 2021 ο Ιωνικός να βρίσκεται ανάμεσα στους κορυφαίους συλλόγους όλης της Ελλάδας βιώνοντας, σε αγωνιστικό επίπεδο, την καλύτερη περίοδο της ιστορίας του.

Είναι μεγάλη μας χαρά η στήλη αυτή να εγκαινιάζεται από τον Δήμαρχο της πόλης, και φίλο της ομάδας κ. Γιώργο Ιωακειμίδη ο οποίος τα τελευταία χρόνια στάθηκε αρωγός και σύμμαχος του οράματός μας και δίχως την συμμετοχή του δεν θα μπορούσε ο Ιωνικός να βρίσκεται σήμερα στο υψηλότερο αθλητικό επίπεδο της χώρας.


κ. Δήμαρχε, τη στιγμή που γίνεται αυτή η συνέντευξη, οι ανδρικές ομάδες των τμημάτων ποδοσφαίρου και μπάσκετ, των δύο δηλαδή πιο μαζικών αθλημάτων βρίσκονται στην κορυφαία κατηγορία. Μάλιστα το τμήμα μπάσκετ αγωνίζεται και στην Ευρώπη μετά από 37 χρόνια. Θα θέλαμε ένα σχόλιο γι’ αυτό το γεγονός.

Και για τις δύο ομάδες μας, η μια στο ποδόσφαιρο και η άλλη στο μπάσκετ, νοιώθω ιδιαίτερη υπερηφάνεια για τη συμμετοχή τους στα κορυφαία πρωταθλήματα των δύο αθλημάτων. Μετά από χρόνια αρκετά, οι δύο ομάδες μας κατάφεραν να κάνουν το μεγάλο άλμα και σήμερα να αγωνίζονται στα γήπεδα της χώρας, επιβεβαιώνοντας με τον καλύτερο τρόπο, το υψηλό επίπεδο ανάπτυξης του αθλητισμού στο Δήμο μας. Θα μου επιτρέψετε όμως να πω δυο λόγια παραπάνω για την ομάδα μπάσκετ του Ιωνικού. Πέτυχε το ακατόρθωτο…!

Κατάφερε μετά 37 χρόνια να ξαναπαίξει στην Ευρώπη συγκεκριμένα στο FIBA Europe Cup και μάλιστα ξεκινώντας τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της να κερδίσει εκτός έδρας την Βelfius 78-75. Ναι…, μπορώ ανεπιφύλαχτα να πω ότι αυτή η ομάδα μπορεί να ξαναδώσει στη Νίκαια το ορισμό της «μπασκετομάνας» και με τις επιτυχίες της να ξαναφέρει τον κόσμο δίπλα της, όπως, δηλαδή  γινότανε παλιά με τους τότε κορυφαίους άσσους μας.

Γενικότερα, ποια η σχέση σας με τις διοικήσεις της ΠΑΕ και της ΚΑΕ;

Με τις διοικήσεις των δύο ομάδων με ενώνει ο Ιωνικός, το κοινό όραμα για την εξέλιξη του στους αγωνιστικούς στίβους και η αγάπη για την συμβολή του στην τοπική κοινωνία. Μην υποτιμούμε το γεγονός ότι και τις δύο ομάδες μας τις ακολουθούν ή παρακολουθούν  κάποιες χιλιάδες συμπολιτών μου που αγαπάνε τον αθλητισμό, πολλοί, μάλιστα, διατηρούν με την καλώς εννοούμενη έννοια, μια οπαδική σχέση μαζί τους και το σημαντικότερο…; Όλοι αυτοί οι άνθρωποι ανεξάρτητα από την προέλευση τους σε πολιτικό, οικονομικό ή και κοινωνικό επίπεδο, συνυπάρχουν με συνδετικό κρίκο τον Ιωνικό. Λίγο το λέτε αυτό…;

Είσαστε Δήμαρχος της πόλης μας από το 2010. Τα τελευταία τρία χρόνια έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια γιγάντωσης του Συλλόγου. Γνωρίζουμε ότι παρακολουθείτε όσο μπορείτε και την πορεία των υπόλοιπων τμημάτων τα οποία υπάγονται στον Α.Ο. Ιωνικό (Ερασιτέχνης) και πιο συγκεκριμένα μιλάμε για την υδατοσφαίριση, το βόλεϊ, την κολύμβηση, την πυγμαχία, το τένις και την άρση βαρών. Πως βλέπετε αυτήν την εξέλιξη;

Ναι όταν μου το επιτρέπει ο χρόνος, κυρίως τα βράδια που χαλαρώνω από την κούραση της μέρας, φροντίζω να ενημερώνομαι για όλα σχεδόν τα αθλήματα, πέραν του ποδοσφαίρου και του μπάσκετ. Παρακολουθώ για παράδειγμα τις ομάδες ανδρών και γυναικών στην Α2 του Water Polo και χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί η νέα διοίκηση του Ιωνικού καταβάλλει προσπάθειες να υποστηρίξει με τα μέσα που διαθέτει τις προσπάθειες τους για την ισχυροποίηση τους,. Επίσης, έχω καλή γνώση για το πως πάνε οι ομάδες ανδρών και γυναικών βόλεϊ και χαίρομαι για τις συνεχείς επιτυχίες τους, ομολογώ ότι και στις δύο αυτές ομάδες γίνεται πολύ καλή δουλειά. Το ίδιο ενδιαφέρον έχω και για τα υπόλοιπα αθλήματα, όπως η άρση βαρών, η κολύμβηση, η πυγμαχία και το τέννις και στο σημείο θέλω να σας πω, ότι την ενημέρωση μου την αναζητώ και τη βρίσκω με πολύ υπεύθυνο τρόπο στην εξαιρετικά φροντισμένη κι ενημερωμένη ιστοσελίδα σας και με την ευκαιρία δεχθείτε τα  θερμά μου συγχαρητήρια.Ποδόσφαιρο και μπάσκετ αγωνίζονται στην 1η κατηγορία, το πόλο σε άντρες και γυναίκες στη 2η κατηγορία, το επανιδρυθέν τμήμα βόλεϊ στην 3η κατηγορία για τις γυναίκες και 2 κατηγορία για τους Άνδρες ενώ και στα ατομικά αθλήματα έχουμε ραγδαία άνοδο με συμμετοχές σε παγκόσμια και πανελλήνια πρωταθλήματα. Με βάση και όλα τα παραπάνω τι μήνυμα θα θέλατε να δώσετε στους φιλάθλους της ομάδας αλλά και γενικότερα στους Νικαιώτες ;

Το αυτονόητο…! Να βρίσκονται κοντά στις ομάδες μας. Να δίνουν απλόχερα την υποστήριξη τους σε όποιο επίπεδο μπορούν και έχουν τη δυνατότητα, να επικροτούν τις προσπάθειες τους, να χαίρονται στις νίκες τους και βέβαια να τις υποστηρίζουν ηθικά στα ατυχή αποτελέσματα  τους γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε, στον αθλητισμό, όπως υπάρχουν οι νίκες υπάρχουν και οι ήττες…! Έχω την αίσθηση ότι οι συμπολίτες μου είναι υπερήφανοι για το υψηλό επίπεδο του αθλητισμού στο Δήμο μας, άλλωστε, συχνά το συνομολογούν στις συντροφιές τους και θέλω να πιστεύω ότι όταν η πανδημία που έχει επηρεάσει δραματικά και αυτό το χώρο, περάσει και ξεμπλέξουμε από τις συνέπειες της, ο κόσμος θα ξαναβρεθεί κοντά στις ομάδες μας κι αυτό μόνο θετικά μπορεί να επιδράσει στις εν γένει , προσπάθειες τους.

Έχει παρατηρηθεί τα τελευταία χρόνια, ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον της Δημοτικής Αρχής στις αθλητικές εγκαταστάσεις της πόλης. Σίγουρα με τη συμβολή και των παραγόντων που «τρέχουν» τις ομάδες μας, σ’ ένα επίπεδο, όμως ο Δήμος έχει συμβάλλει σημαντικά στην αναβάθμιση του ποδοσφαιρικού γηπέδου της Νεάπολης, του κλειστού μπάσκετ στον Πλάτωνα. Έχει προβλέψει για την αναβάθμιση άλλων εγκαταστάσεων αν όχι τη δημιουργία νέων;

Ναι, είναι γεγονός ότι ως δημοτική αρχή μπορέσαμε με πολύ κόπο και με έργα υψηλών προϋπολογισμών, να αναβαθμίσουμε το γήπεδο ποδοσφαίρου της Νεάπολης με αποτέλεσμα,  η σημερινή εικόνα του να ταυτοποιείται με τον ορισμό, «στολίδι της πόλης» καθώς και το κλειστό γήπεδο μπάσκετ στις εγκαταστάσεις του Πλάτωνα, το οποίο, δεν υστερεί σε τίποτε από άλλες σύγχρονες αθλητικές δομές της Αττικής.

Δοθείσης αφορμής και προκειμένου οι αναγνώστες του ιστότοπου σας να έχουν καλή ενημέρωση για τα εξελισσόμενα και ολοκληρωμένα έργα αποκλειστικά στον τομέα του Αθλητισμού, σας παραδίνω το σχετικό πίνακα:

Εξελισσόμενα

             Ενεργειακή αναβάθμιση Κολυμβητηρίου: Πλάτωνα (Περιφέρεια): 800.000 €

             Εσωτερικές διαρρυθμίσεις γηπέδου Πλάτωνα (Περιφέρεια): 830.000 €

             Αναβάθμιση γηπέδου ΔΑΚΑΝ-Καραμπίνη (Περιφέρεια): 500.000 €

             Αναβάθμιση γηπέδου ποδοσφαίρου Νεάπολης: 400.000 €

             Υπαίθρια όργανα γυμναστικής σε διάφορους χώρους: 50.000 €

             Ολοκλήρωση κλειστού γυμναστηρίου Μ. Λοϊζος: 300.000 €

 


Έχουν ολοκληρωθεί τα εξής έργα:

             Χλοοτάπητας Σ. Μελισσουργός (Περιφέρεια): 430.000 €

             Κλειστό γυμναστήριο Πλάτωνα: 430.000 €

             Χλοοτάπητας γήπεδο ποδοσφαίρου Νεάπολης: 700.000 €

             Αναβάθμιση γυμναστηρίου ρυθμικής γυμναστικής Πλάτωνας: 50.000 €

             Αναβάθμιση γηπέδων μπάσκετ (Άγιος Φίλιππος, Βώκος κ.λπ.) : 50.000 €

             Αλλαγή δαπέδου Πλάτωνα: 100.000 €

             Αποκατάσταση συνθετικού χλοοτάπητα γηπέδου Νεάπολης  

Βέβαια δεν επαναπαυόμαστε… Συνεχίζουμε τις προσπάθειες μας προς κάθε κατεύθυνση, ώστε οποιαδήποτε αθλητική υποδομή χρειάζεται υποστήριξη αναβάθμισης να την έχει  με δημιουργικό αποτέλεσμα. Τέλος, απαντώντας στο τελευταίο σκέλος της ερώτησης σας, ναι, προγραμματίζουμε την κατασκευή ενός ακόμη σύγχρονου προπονητηρίου ποδοσφαίρου στο Ρέντη. Χαίρομαι γιατί  η αναγγελία αυτού του έργου γίνεται πρώτη φορά και μάλιστα από το δικό σας site.

Το κολυμβητήριο στον Πλάτωνα, βρίσκεται στην διαδικασία ενεργειακής αναβάθμισης που είναι ένα μεγάλο βήμα για τον εκσυγχρονισμό του. Σε δεύτερο χρόνο στοχεύετε σε και κάποιες επιπλέον βελτιώσεις που θα το μετατρέψουν σε ένα υπερσύγχρονο στολίδι για την πόλη μας;

Κατά πρώτον σε ό,τι αφορά τις εξελισσόμενες εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης του κολυμβητηρίου στις εγκαταστάσεις του Πλάτωνα. Ναι, συνεχίζονται με καλό ρυθμό και όταν ολοκληρωθούν θα μιλάμε για ένα  έργο υψηλών προδιαγραφών που θα ανταποκρίνεται με πλήρη επάρκεια σε όλες τις απαιτήσεις του ιδιαίτερα ανταγωνιστικού αυτού αθλήματος. Σε δεύτερο χρόνο, θα δούμε ποιες ακόμη παρεμβάσεις χρειάζονται και μπορούμε να τις δρομολογήσουμε, προκειμένου το σύνολο της αθλητικής δομής στον Πλάτωνα, να ανέβει ακόμη περισσότερο σε επίπεδο ποιότητας, λειτουργικότητας και αισθητικής. Να είστε βέβαιοι πώς ό,τι είναι αναγκαίο και εφικτό θα το επιχειρήσουμε.

Αν και γνωρίζουμε το πρόβλημα από ελεύθερους χώρους στην πόλη, πιστεύετε ότι η σκέψη κατασκευής ενός δεύτερου κολυμβητηρίου, ίσως ανοιχτού, που τόσο έχει ανάγκη η πόλη, θα μπορούσε να είναι υλοποιήσιμη;

Στον προγραμματισμό μας είναι η δημιουργία ενός ανοικτού για τους πολίτες αλλά και για τις ομάδες, κολυμβητηρίου, κοντά στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Πλάτωνα. Πρόκειται για ένα έργο που θα καλύψει όλες τις ανάγκες της πόλης και αναμένεται να συμβάλλει στην ακόμη μεγαλύτερη ανάπτυξη των αθλημάτων που έχουν χώρο δράσης το κολυμβητήριο.

Σε γενικότερο επίπεδο και με δεδομένο ότι ανακοινώσατε σειρά μεγάλων έργων, πως βλέπετε την πόλη μας στα επόμενα χρόνια και ποιοι οι στόχοι σας;

Ξεκινάω από τις τελευταίες λέξεις της ερώτησης σας. Οι στόχοι  μας είναι οι ίδιοι με αυτούς που θέσαμε στην κρίση των πολιτών το 2019 και μας έδωσαν την έγκριση τους να συνεχίσουμε για μια ακόμη θητεία. Όπως, καλώς γνωρίζετε, αρκετά από τα έργα μας έχουν ολοκληρωθεί, πολλά περισσότερα  βρίσκονται σε εξέλιξη και κάποια, ιδιαίτερα σημαντικά για το Δήμο μας, ετοιμάζονται για δημοπράτηση. Ο προϋπολογισμός του συνόλου των έργων στο Δήμο μας ανέρχεται στα 100 εκατ. € και μπορείτε να αντιληφθείτε σε ποιο επίπεδο κινείται ο προγραμματισμός μας για όσα έγιναν και για όσα θα γίνουν στα 2 με 3 επόμενα χρόνια.

Τέλος για να έχετε μια ενδεικτική τάξη μεγέθους των αναπτυξιακών παρεμβάσεων μας θα μου επιτρέψετε να σας δώσω λίγα περισσότερα στοιχεία για το δίκτυο 20 χιλιομέτρων για ποδήλατα και πεζούς από το Ρέντη μέχρι και τη Νεάπολη. Όλο το δίκτυο, θα είναι ανεξάρτητο από τη διέλευση των οχημάτων, άρα απόλυτα ασφαλές και θα ξεχωρίζει την όδευση των πεζών και των ποδηλάτων με πλάτος  διαδρόμου από 3,75 μ μέχρι και 4,5 μ.

Όπως, αντιλαμβάνεστε, με την ολοκλήρωση αυτού του έργου η λειτουργική φυσιογνωμία της πόλης αποκτά μια άλλη δυναμική και σαφώς μια ποιοτική περιβαλλοντική ταυτότητα.  Σε ό,τι αφορά το «αύριο» της πόλης μας και πως το θεωρώ… Ναι, θέλω οι γειτονιές του Δήμου μας, να υποστηριχθούν με ακόμη περισσότερες τοπικές παρεμβάσεις γι’ αυτό και επιμένουμε προς αυτή τη κατεύθυνση, κάναμε ήδη αρκετά και συνεχίζουμε, το βλέπετε, με στοχευμένες επιλογές ήδη αναβαθμίζουμε χώρους της πόλης που μέχρι τώρα ήταν αφημένοι στην φθορά του χρόνου, όπως για παράδειγμα το παλιό νεκροταφείο της Νεάπολης στο νότιο τμήμα του, πίσω από το 19ο Δημοτικό Σχολείο Νίκαιας.

Τι κάνουμε στο χώρο αυτό;  Κατασκευάζουμε δύο γήπεδα, μπάσκετ και τένις, προϋπολογισμού 600.000 € με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής. Αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, πόσο πολύ θα αναδειχθεί αυτή η περιοχή. Θα ζωντανεύσει, θα μετατραπεί σε χώρο άθλησης , ψυχαγωγίας και περιπάτου.

Για να μη σας κουράσω άλλο…!  Πιστεύω πολύ στα αποτελέσματα των παρεμβάσεων μας και εκτιμώ ότι τόσο αυτά που έγιναν και όσα ακόμη θα γίνουν, ναι, θα ενισχύσουν τη λειτουργικότητα της πόλης μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΟΜΙΛΟΣ ΙΑΤΡΙΚΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ - ΧΟΡΗΓΟΣ Α.Ο ΙΩΝΙΚΟΥ

ΟΜΙΛΟΣ ΙΑΤΡΙΚΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ - ΧΟΡΗΓΟΣ Α.Ο ΙΩΝΙΚΟΥ
ΟΜΙΛΟΣ ΙΑΤΡΙΚΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ

ΤΥΧΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

randomposts

Like Us

fb/https://www.facebook.com/ionikos1965